ADÓK,REZSI,CSALÁDTÁMOGATÁSOK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Az adócsökkentés kormánya és az adóemelés baloldali koalíciója

„Idén és jövőre 2000 milliárd forint adócsökkentést hajt végre a nemzeti kormány Magyarországon. Egyedülálló lépésként visszatérítést kap az szja-ból 1,5 millió magyar, a 25 év alatti fiatalok szjamentességet kapnak, és tovább csökken a szocho is”

– fogalmaz Dr. Gór Csaba, a Fi- desz választókerületi elnöke. Emlékeztet: az általa indított Konzultáció Budáért 5241 vála- sza alapján a budaiak több mint 80 százaléka egyetért a kormány adócsökkentési politikájával, és megvédené a jelenleg érvényes, egykulcsos személyijövedelem- adórendszert, a családtámogatási kedvezményeket, illetve megakadályozná az ingatlanadó és vagyonadó kivetését.

A Budáért Podcast adásában
Dr. Boros Imre közgazdász, az első Orbán-kormány minisztere is megerősítette nemrégiben: a baloldal által tervezett ingatlanadó és vagyonadó kivetése rendkívül hátrányos lenne a Budán élők számára. Ugyancsak kedvezőtlenül érintené az itt élőket egy további szjakulcs bevezetése is, amely az adóemelés baloldali koa- líciójának egyik legfontosabb terve. Többször érveltek már a baloldal politikusai, például a párbeszédes Tordai Bence vagy KocsisCake Olivio is amellett, hogy a jelenlegi egykulcsos rendszer „nem igazságos”. A baloldal ugyanezt tart- ja a családok számára akár több százezer forint pluszt jelentő adóvisszatérítésről is.

A baloldal elvenné
a rezsicsökkentés vívmányait

A magyar kormány Európában egyedülálló módon alacsonyan tartja a rezsiárakat, a világot súj- tó energiaválság ellenére is. A magyar energiahivatal kutatá- sa szerint jelenleg Budapesten a legolcsóbb a földgáz ára az Európai Unióban, az áramért pedig a 2. legkedvezőbb árat fizetjük. Ezt veszélyeztetné a baloldal a rezsicsökkentés eltörlésével: Márki-Zay Péter és Tordai Bence ugyanis ezzel a lépéssel 3-4-szeresére emelné az energiaárakat Magyarországon.

„Az Európa-szerte fellépő el- látási problémák, a magas villamosenergia- és gázárak az elmúlt tíz év elhibázott euró- pai energiapolitikának köszön- hetőek. Ezt a fajta drasztikus áremelkedést a magyar családok a polgári kormány által bevezetett, védőernyőként szolgáló ha- tósági árszabályozás miatt nem érzékelik” – emlékeztetett a Budáért Podcast adásában Hortay Olivér, a Századvég Gazdaság- kutató Zrt. Energia- és Klímapo- litikai Üzletágának vezetője. Kiemelte: Tordai Bence, a Pár- beszéd képviselője szociálpoliti- kai köntösbe bújtatott áremelé- si javaslataival tulajdonképpen a magyar családokat vette cél- keresztbe. A rezsifizetés sávos- sá tétele ugyanis minden olyan magyar háztartásra számára kedvezőtlen lenne, ahol kettőnél többen laknak együtt.

Tordai Bencét nemcsak az alacsony rezsiárak: a Párbeszéd képviselője még a benzin árának befagyasztását is ellenzi, miközben a nemzeti kormány ezzel a lépéssel százezrek életét tette könnyebbé.

Családtámogatás

Európában egyedülálló az a családtámogatási rendszer, amelyet az elmúlt 11 évben a Fidesz- KDNP épített ki. A program elemei – mint a babaváró támogatás, a CSOK, a CSOK-kölcsön, a CSOK-illetékmentesség, a szülő édesanya diákhitelének részbeni vagy teljes elengedése – a gyermekvállalás előtt álló fiataloknak eddig példátlan lehetőségeket biztosít.

Idén indult el Magyarország eddigi legna- gyobb otthon- teremtési prog- ramja, melynek köszönhetően az új értéke- sítésű ingatla- nok áfája 27-ről 5 százalékra csök- kent, a családi otthonteremtési kedvezménynyel vásárolt ingatlanok pedig illetékmentessé váltak. Elindult az az otthonfelújítási program is, amely azoknak kedvez, akik nem szeretnének költözni, ha- nem meglévő ingatlanjukat kí- vánják korszerűsíteni.

Mit tett ezzel szemben 2010 előtt a baloldal? Gyurcsány Ferenc megszüntette a családok adókedvezményét, elvette az otthonteremtési támogatásokat, devizahitelbe kényszerít- ve így magyar családok százezreit, és még a hároméves gyest is megszüntette. Ha hatalomra juta, újra ugyanezt tenné.

Fejlődő budai egészségügy

A Konzultáció Budáért eredményei alapján az itt élők szerint az egészségügy jelenleg a legfontosabb közéleti téma. Azt, hogy az egészségügy a magyar kormány számára is kulcskérdés, mutatja, hogy a budai régióban, a II., III. és XII. kerületben 2014 óta több mint 64 milliárd forintos fejlesztést valósított meg – hangzott
el a Budáért Podcast egészség- üggyel foglalkozó műsorában, melynek vendége Dr. Toldy- Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója volt. Számos egészségügyi intézmény újul meg Budán, többek között a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, a Szent Margit Kórház, illetve a rendelőintézet is. Az egyik legfontosabb budai egészség- ügyi beruházás pedig jelenleg a Szent János Kórház felújítása, amellyel Budapest 4. centrum- kórháza születik meg.

page2image25349168page2image25350624

A baloldali Berg Dániel, a Mo- mentum II. kerületi alpolgármes- tere éppen ezt az intézményt nevezte előválasztási kampányá- ban „halálgyárnak” – megsértve

azokat az egészségügyi dolgo- zókat, akik ebben a kórházban is éjt nappallá téve dolgoznak ér- tünk a járványhelyzetben. „Gyorsított pályás növekedés- nek indult a budai egészség- ügyi ellátás. A napokban adtuk át Kásler Miklós miniszter úr-
ral a Szent Margit Kórház skill- laborját (fotó a címlapunkon – a szerk.), amely egy igazi XXI. szá- zadi, modern egészségügyi lé- pés, hiszen a továbbképzés, a szakmai fejlődés fontos színtere lesz az egészségügyi dolgozók számára” – hangsúlyozza Dr. Gór Csaba. Dr. Toldy-Schedel Emil szerint a budaiak az elkövetkezendő évek felújítási és modernizációs programjainak köszönhetően stabil, megbízható és hatékony egészségügyi ellátásra számíthatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu