FRISS, KÖNNYŰ ÉTELEK

Tavasz van, március ennek a kezdete. Egyre több a napsütés, melegebb is az idő, és ez na- gyon jólesik a hosszú, hideg tél után. Nemcsak a testnek, a lé- leknek hiányzott már a fény. A tavasz, természetesen hatás- sal van az életünkre, így az ét- rendünkre is, Egyre több friss, könnyű ételt kívánunk. Ehhez lenne néhány javaslatunk.

Tavaszi csirkeragu

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell filé, 20 dkg mexikói zöldségkeve- rék, 15 dkg gomba, 5 dl víz, 2 evő– kanál olaj, só, bors, ízlés szerint, fél kiskanál borsikafű, 1 teáska- nál mustár, 2 evőkanál finom- liszt, 70 gramm tejföl.
Elkészítés: a csirkemellet és a hagymát felkockázzuk, a gom- bát megtisztítjuk és feldarabol- juk. Két evőkanál olajon üvegesre

pároljuk a hagymát, majd hozzá- adjuk a csirkemellet és fehéredé- sig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát is, egy kevés ideig együtt pároljuk, felöntjük vízzel, hozzá- adjuk a zöldségkeveréket, fűsze- rezzük, és addig pároljuk, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt és a lisztet, simára keverjük. Ha megpuhult minden, folyamatos kevergetés közben belekeverjük a tejfölt, és besűrítjük vele. Pár percig együtt főzzük, párolt rizs- zsel tálaljuk.

Almás-túrós muffin

Hozzávalók: 1 közepes alma, 1 evőkanál citromlé, 18 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél csomag va- níliás cukor, fél teáskanál fahéj, 1 tojás, 12 dkg tehéntúró, 5 dkg cu- kor, 3 evőkanál tej, 60 ml olaj. Elkészítés: az almát meghámoz- zuk, kockákra vágjuk, elkeverjük

a citromlével. A lisztet pedig elke- verjük a sütőporral meg a fahéjjal. A tojást elkeverjük a cukorral, va- níliás cukorral, olajjal, túróval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az egészet összevegyítjük. Majd hoz- záadjuk az almát is. Formába tesz- szük a tésztát, és 180 fokos sütő- ben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.