KIRÁNDULÁS GYERMEKEKKEL BUDÁN

A Budai-hegyekben remek felfedezni valókra bukkanhat- nak. Az alábbi helyszínek ugyan sokak számára ismertek és kedveltek, de ha csak egy félnapos programra van idő és az időjárás is megfelelő, valamint nincs kedvünk messzebb elmenni, akkor bármikor bevethetők. Ráadásul gyemek- és pénztárcabarátok.

Irány az Apáthy-szikla

Az Apáthy szikla több irányból is könnyen megközelíthető,
a völgyből a Madár utca felől például egy enyhe emelkedőn juthatnak el a szikláig a Kőkapu érintésével, illetve a 11-es busz végállomásától egy rövid sétával érhető el. Az utóbbi szakasz babakocsival is járható. Kellemes meglepetésként ért minket, hogy pár hete ottjártunkkor a környék rendezett és tiszta volt, annak ellenére, hogy ez egy igen népszerű célpont, sokan látogatják. A több állomásos információs táblák segítségével pedig a környék növény- és állatvilágát is megismerhetik. Cím: II. kerület. Megközelítés: legkönnyebben a 11-es busszal
a Batthyány térről Nagybányai úti végállomásig, innen rövid séta vagy szintén ebben az irányban autóval. Belépő: ingye- nes. Nyitva tartás: mindig nyitva.

A mindig izgalmas kilátó – Szépjuhászné
– Nagy Hárs-hegy és Kis-Hárs-hegy, Kaán Károly kilátó 
Igen kedvelt kirándulási pont könnyű megközelíthetősége és túrái miatt a Nagy Hárs-hegy. A Szépjuhászné gyermekvas- út állomástól fél órás, kissé emelkedős úton a sárga jelzésen haladva érhetik el a tűzrakóhely-pihenőt padokkal, majd pár méter múlva a Kaán Károly kilátót. Tovább haladva a Bátori barlangot találjátok (nem látogatható, vaskapuval lezárva), majd lefelé vezet egy szintén sziklásabb út, míg végül a sárga háromszög jelzésen haladva a Makovecz kilátót éritek el. Itt találjátok a 2020 karácsonyán átadott új, Fekete István tanös- vényt. Az úton visszakanyarodva az m jelzést követve ismét a Szépjuhászné állomáshoz érkeznek.
Cím: II. kerület. Megközelítés: Kisvasúttal (jelenleg nem üzemel) a Szépjuhászné állomásig. Autóval a Budakeszi úton és a vasúti híd előtt jobbra van az ingyenes parkoló, amely hétvégenként elég zsúfolt. 22A busszal a Széll Kálmán térről a Szépjuhászné megállóig. Belépő: ingyenes. Nyitva tartás: mindig nyitva.

A megunhatatlan nagy kedvenc
– Anna-rét, János-hegy és Béka-tó
Az Anna-rét igen közkedvelt célpontja a budapestieknek.
A legjobb, ha hétköznap keresitek fel, mert a játszótér is igen zsúfolt. A kis erdei úton felfelé haladva a Normafától kb. 20 perces sétával érhetik el a János-hegyet a Libegővel, illetve egy szuper jó játszótérrel. Természetesen a Libegő is jó vá- lasztás lehet, viszont mi most inkább az innen néhány percre található Béka-tavat ajánljuk.
Cím: II. kerület. Megközelítés: Libegővel vagy gyalogosan a Normafától (idáig a 21A busszal a Széll Kálmán térről), illetve a kisvasút János-hegy megállójától rövid sétával. Belépő: ingye- nes. Nyitva tartás: mindig nyitva.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.