LAKÓHÁZ ELÉ ÉPÜL A WC A ZSIGMOND TÉREN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

A Zsigmond téren éppen most építkezés folyik, egy lakóház
elé közterületi Wc-t építenek, az érintett házban lakókkal egyeztetés, azok megkérdezése nélkül.

„A Wc-t a tér egyetlen lakó- házzal övezett oldalába építik.” A Zsigmond tér területe meglehetősen nagy, a térrel közvetlen szomszédságban nincs másik lakóépület. A tér nagy része par- kosított és „nem érintkezik köz- vetlenül lakóházzal”. A játszótérnek a tér felé eső, legnagyobb, belső része nincs kapcsolatban lakásokkal. A nyilvános Wct mégis, a tér „egyetlen” lakóháza elé közvetlenül építik.
A gyerekek – szüleik, és a térre látogató teljes közönség mind közvetlenül egy lakóház előtt fogja az intim dolgait végezni. Az illemhely a lakásunk köz- vetlen közelében negatívan befolyásolja egyrészt a látképet másrészt a lakások árában is negatívan vissza fog tükröződni. Ezen túl nyilvánvalóan:

– Senki sem szeretné ha a kony- hája, hálószobája, nappalija bár- milyen illemhelyre nyílna.
– Senki (gyermekek sem) nem szeretné egy közterület legnyilvánosabb sarkán az intim ügyeit végezni. (Legyen az bármi) – A játszótér teljes belterülete üres, sőt a belső felében kutyafutattó van. (+ közlekedési játszópark) Van bőven hely illemhelyet lakó- környezettől független és nem látható, kifejezetten belső, intim területen elhelyezni.

– A Zsigmond tér forgalmas helyen lévő közterület. Az ide helyezett illemhely hívószó az átjáró forgalomnak, a biciklis forgalomnak, a helyi piacra lá- togatóknak és árusoknak, stb. Mivel a környéken sehol máshol nincs közterületi illemhely.

– A lakóház elé közvetlenül helyezett nyilvános illemhely rontja a lakók életminőségét, és csökkenti lakásaik értékét.

(A kilátás egy illemhelyre, a tér sarkának, látványos helyének megváltozása, forgalom, szel- lőzés, szagok, hangok, tisztítás stb. hogy mit jelent ez az itt la- kóknak, azt nem kell ecsetelni hiszen értelemszerű.)

A felsorolt és nem felsorolt ám teljesen nyilvánvaló okok miatt a Harcsa tömb érintett lakói „határozottan tiltakoznak”.
„Kérjük sürgősen intézkedjenek, és a szükséges csatornázás ki- építésével, egy minden szempontból megfelelő, a kerületben lakók mindennapi életét nem zavaró helyre telepítsenek nyilvános illemhelyet.”
Tisztelettel: a Zsigmond téri lakosok (név és cím a szerkesz- tőségben)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu