MUNKÁSSZÁLLÓ ÉS DIÁKKOLLÉGIUM A KÖRSZÁLLÓBAN

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

15 hónapnyi kényszerpihenő után ősszel újra megnyithat a Danubius Hotel Budapest. Az egykori Körszálló azonban új, hibrid működéssel tárja ki ka- puit: munkásszálló és diákkol- légium kap helyet falai közt.

Tavaly áprilisban, a járványügyi korlátozások következménye- ként zárt be a Szilágyi Erzsébet fasor mentén magasodó Danu- bius Hotel Budapest, melynek vezetősége a nemzetközi turizmus lassú regenerálódási folyamatát felismerve az épü- let hosszú távú bérbe adása mellett döntött. A szálloda hibrid működéssel, elsősorban diákkollégiumként, valamint budapesti nagyvállalatok dolgozóinak szálláshelyeként működik majd a következő három évben. A tervek szerint a megújult funkciókkal bíró Hotel Budapest valamikor ősz- szel kezdi meg működését.

Fél évszázadnyi történetet, rengeteg betont és az egyik legszebb fővárosi kilátást rejti a Szilá- gyi Erzsébet fasornál tornyosuló Hotel Budapest. A szocialista presztízsberuházásként 1967- ben épült Körszálló nemcsak a szocializmus egyik legmenőbb helyének számított.

A Budapest Szálloda aranykora, a ’60-as ’70-es évek: a korszak egyik legmenőbb szállodájának és szórakozóhelyének számított a Körszálló. Pezsgő éjszakai élet, nemzetközi vendégközönség jellemez- te. Gyakran adtak egymásnak randevút

a rózsadombi aranyifjak és az amerikai nagykövetség munkatársai, akiknek állandó asztala volt a drinkbárban.

Számos film, reklám és plakát helyszínéül szolgált a Körszálló, melyek közül talán a Megdönteni Hajnal Tímeát a legismertebb. Az intézmény a mai napig büszke arra, hogy híres emberek hosszú sora választotta szobáit, kávézóját vagy étter- mét. Megfordult itt Roger Moore színész, Heinrich Böll Nobel-díjas író, Bernhard Wicki filmrendező, Jacques Charrier színész, Thorn Heyerdahl világutazó és még sokan mások. A magyarok közül az étterem gyakori vendége volt Szepes Mária és előfordult, hogy Honti Hanna töltötte a telet a Budapestben. Ha betérünk egy ebédre, a mai napig összefuthatunk Szörényi Leventével, Koncz Zsuzsával, Bródy Jánossal, Zoránnal, Galambos Erzsivel és még sokan 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu