TÖBB MINT 64 MILLIÁRDOT FORDÍTOTT A KORMÁNY A BUDAI EGÉSZSÉGÜGY FEJLESZTÉSÉRE

Buda és Magyarország is nem hátra, hanem előre megy, így többek között újabb 5 milliárd forint érkezik a Szent János Kórház Kútvölgyi Tömb toronyépületének belső felújítására – minderről Gór Csaba, Budapest 4-es számú választókerületének fideszes elnöke beszélt sajtótájékoztatóján. 

Magyarország nem hátra, hanem előre megy! Ez így van Buda életében is.

Míg az elmúlt napokban több korrupciógyanús-ügy került napvilágra a választókerületet érintően a baloldalról, addig a kormány több mint 5 milliárd forintot biztosít a Szent János Kórház Kútvölgyi Tömb toronyépületének belső felújítására – mondta Gór Csaba sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP II. kerületi frakcióvezetője elmondta, a külső homlokzat fejlesztésére korábban megítélt 11 milliárd forint mellé tehát újabb jelentős forrás érkezik a Szent János Kórháznak, melynek felújításával Budapest 4. centrumkórháza születik meg.

13. havi nyugdíj

Mindezzel párhuzamosan a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek. A teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban.

Tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

Megújuló egészségügy Budán

Szintén az időseket és egyben minden korosztályt segíti a választókerületben, hogy 

TÖBB MINT 64 MILLIÁRD FORINTOS FEJLESZTÉST VALÓSÍTOTT MEG A KORMÁNY 2014 ÓTA A BUDAI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁBAN.

Számos egészségügyi intézmény újul meg Budán, többek között a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, a Szent Margit Kórház, illetve a rendelőintézet is. Mindezzel párhuzamosan Oktatóközpontként és nővérszállóként újul meg a Budagyöngye Kórház. A fecskelakásokkal kiegészített nővérszálló építése és az épület felújítása már a jövő évben megkezdődhet – mondta Gór Csaba. 

A II. kerületben 27 év után idén vehettek birtokba új iskolaépületet a gyerekek és a pedagógusok a Völgy utcában. Örömtelinek mondta azt is, hogy a városrészben növekszik a gyerekszám, és egyre többen jelentkeznek a – sikeres oktatási programmal rendelkező – Gyermekek Háza iskolába is. Gór Csaba a II. kerületet az elmúlt években érintő jelentős fejlesztések között említette a Szent Angéla ferences gimnázium bővítését, a Milllenáris kibővítését.

Ebbe a folyamatba illeszkedik az is, hogy gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük.

A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.”

Sok családot érint az adóvisszatérítés

Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke hangsúlyozta januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. A családi adóvisszatérítés pedig csaknem 2 millió szülőt érint, köztük több tízezer II. és III. kerületit is, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.