TÖBB MINT 64 MILLIÁRDOT FORDÍTOTT A KORMÁNY A BUDAI EGÉSZSÉGÜGY FEJLESZTÉSÉRE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Buda és Magyarország is nem hátra, hanem előre megy, így többek között újabb 5 milliárd forint érkezik a Szent János Kórház Kútvölgyi Tömb toronyépületének belső felújítására – minderről Gór Csaba, Budapest 4-es számú választókerületének fideszes elnöke beszélt sajtótájékoztatóján. 

Magyarország nem hátra, hanem előre megy! Ez így van Buda életében is.

Míg az elmúlt napokban több korrupciógyanús-ügy került napvilágra a választókerületet érintően a baloldalról, addig a kormány több mint 5 milliárd forintot biztosít a Szent János Kórház Kútvölgyi Tömb toronyépületének belső felújítására – mondta Gór Csaba sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP II. kerületi frakcióvezetője elmondta, a külső homlokzat fejlesztésére korábban megítélt 11 milliárd forint mellé tehát újabb jelentős forrás érkezik a Szent János Kórháznak, melynek felújításával Budapest 4. centrumkórháza születik meg.

13. havi nyugdíj

Mindezzel párhuzamosan a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek. A teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban.

Tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

Megújuló egészségügy Budán

Szintén az időseket és egyben minden korosztályt segíti a választókerületben, hogy 

TÖBB MINT 64 MILLIÁRD FORINTOS FEJLESZTÉST VALÓSÍTOTT MEG A KORMÁNY 2014 ÓTA A BUDAI RÉGIÓ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁBAN.

Számos egészségügyi intézmény újul meg Budán, többek között a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, a Szent Margit Kórház, illetve a rendelőintézet is. Mindezzel párhuzamosan Oktatóközpontként és nővérszállóként újul meg a Budagyöngye Kórház. A fecskelakásokkal kiegészített nővérszálló építése és az épület felújítása már a jövő évben megkezdődhet – mondta Gór Csaba. 

A II. kerületben 27 év után idén vehettek birtokba új iskolaépületet a gyerekek és a pedagógusok a Völgy utcában. Örömtelinek mondta azt is, hogy a városrészben növekszik a gyerekszám, és egyre többen jelentkeznek a – sikeres oktatási programmal rendelkező – Gyermekek Háza iskolába is. Gór Csaba a II. kerületet az elmúlt években érintő jelentős fejlesztések között említette a Szent Angéla ferences gimnázium bővítését, a Milllenáris kibővítését.

Ebbe a folyamatba illeszkedik az is, hogy gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük.

A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.”

Sok családot érint az adóvisszatérítés

Budapest 4. választókerületének fideszes elnöke hangsúlyozta januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. A családi adóvisszatérítés pedig csaknem 2 millió szülőt érint, köztük több tízezer II. és III. kerületit is, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu