DR. GÓR CSABA: TÖBB MINT 15 MILLIÁRD FORINTOT KAPNAK VISSZA A BUDAI CSALÁDOK, A NYUGDÍJASOKNAK PEDIG MEGÉRKEZETT A 13. HAVI NYUGDÍJ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Több mint 15 milliárd forint visszatérítést kapnak a napokban személyi jövedelemadójukból a II. és a III. kerületben élő családok. Visszakapta a baloldal által elvett 13. havi nyugdíját több mint 43 ezer budai nyugdíjas polgár is. Februárban már az emelt minimálbér és szakmunkás bérminimum érkezett meg az emberek számlájára, és a 25 év alattiak is megkapták első szja-mentes fizetésüket – tájékoztat Dr. Gór Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

A gyermekes szülők, a fiatalok, a nyugdíjasok, a közszféra és versenyszféra dolgozóinak jövedelme egyaránt nő Magyarországon, a járvány okozta válság ellenére is kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően. Ezekben a napokban érkezik-érkezett meg a családi adóvisszatérítés, a 13. havi nyugdíj, a 25 év alatti fiatalok első szja-mentes fizetése, a megemelt minimálbér és szakmunkás bérminimum is, továbbá nőtt a közszférában dolgozók keresete is.

Több mint 15 milliárd forint adóvisszatérítést kapnak a II. és a III. kerületi családok. Közel 30 ezer budai lakos életét teszi szebbé, könnyebbé a visszatérített összeg, amely átlagosan eléri az 528 ezer forintot. Nekünk a magyar családok a legfontosabbak!” – hangsúlyozza Dr. Gór Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókerületében.

Kiemeli: a II. és a III. kerületben élő több mint 43 ezer nyugdíjas budai polgár is visszakapta a napokban a teljes 13. havi nyugdíjat, amelyet a Gyurcsány-féle baloldal 2010-ben elvett tőlük. „A nyugdíjasok építették fel az országot, a gazdaság jelenlegi sikereit nekik is köszönhetjük, ezért a gazdasági növekedés eredményeiből nekik is részesülniük kell! Amíg ez a kormány van, ebből az elvből nem engedünk” – fogalmaz Dr. Gór Csaba.

A nemzeti kormány 2021-ben minden korábbinál magasabb nyugdíjprémiumot és nyugdíjkiegészítést fizetett a nyugdíjasoknak, akik átlagosan 100 ezer forint körüli pluszjuttatást kaptak. 2010-hez képest így a nyugdíjak 44,7 százalékkal emelkedtek, a vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nőtt. 

Februárban megérkezett az első szja-mentes fizetés a 25 év alatti fiataloknak is. A kedvezmény érvényesítéséhez nem kell külön nyomtatványt kitölteni, azt a munkáltatók automatikusan érvényesítik. 280 ezer fiatal munkavállalónak átlagosan 40 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése a kormány döntésének köszönhetően. Ebben a hónapban érkezett meg először az érintetteknek a 200 ezer forintra emelt minimálbér és a 260 ezer forintra növelt garantált bérminimum is. A kormány megemelte az ápolók, az orvosok, a bölcsődei dolgozók, a szociális, kulturális ágazatban dolgozók, a katonák, a rendőrök, valamint a pedagógusok bérét is. A fegyveres és a rendvédelmi feladatot ellátó szerveknél foglalkoztatottak pedig a hivatalos szolgálat elismerése céljából hathavi fegyverpénzt is kapnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu