1000 FA AZ EGÉSZSÉGÉRT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

1000 fa elültetésével ünnepli 30 éves magyarországi működését az ABB technológiai vállalat a Pilisi Parkerdő területén. Ezen különleges évforduló alkalmából 1000 darab facsemete telepítésével is erősítik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettségüket.

A csemeték szakszerű elültetését a Pilisi Parkerdő munkatársai végzik el a Budaörsi Kopárokban. Az erdészek az olyan őshonos fafajok mellett, mint a molyhos tölgy, virágos kőris, mezei juhar, közönséges nyír és nagylevelű hárs, a biodiverzitás növelése érdekében cserjefajokat is ültetnek, például húsos somot és bibircses kecskerágót, valamint vadkörtét és sajmeggyet. Az elültetésre váró fák élettartamuk alatt akár 80 tonna széndioxid meg- kötéséhez járulnak hozzá.

– Az erdők a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésében kiemelkedő szerepet játszanak. Ugyanakkor a minél nagyobb fokú biodiverzitás, a sokféle növényés állatfajnak élőhelyet biztosító erdő ellenállóbb, kevésbé kitett a klímaváltozás negatív hatásainak – mondta el a faültetés kapcsán Rittling István, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészet vezetője.
Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) becslései alapján 2050-ig 500 és 3600 millió metrikus tonnányi szén-dioxidot kellene évente a légkörből kivonni új erdők telepítésével, hogy a felmelegedés ne lépje át a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest.

A Pilisi Parkerdő Zrt. napjainkban 65 ezer hektáros területet kezel, ami a Budai- és a Visegrádi-hegység, valamint a Pilis mellett magába foglalja a Pesti- és a Csepeli-síkság egyes részeit, a Gödöllői-dombságot és a Gerecse egy részét. Az ercsán Rittling István, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészet- vezetője.
Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) becslései alapján 2050-ig 500 és 3600 millió metrikus tonnányi szén-dioxidot kellene éven- te a légkörből kivonni új erdők telepítésével, hogy a felmelegedés ne lépje át a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest. Az erdőgazdaság 116 községhatárban, közte 16 buda- pesti kerületben kezeli az erdőket. Legnagyobb részt Pest megyében, de több Komárom-Esztergom, Fejér, Heves és Nógrád megyei településen is gazdálkodik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu