SÜTŐTÖKÖS ÉTELEK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Sütőtökös lasagne

Hozzávalók: 9 db lasagne tészta (száraz). Tölte- lékhez: 1 db sütőtök, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál, só, 1 teáskanál bors, 1 kiskanál zsálya, 1 kiskanál oregánó. Besamelhez: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 6 dl tej, csipet só, bors, tetejére 10 dkg sajt.

Elkészítés: a sütőtököt négy-öt darabra vágjuk, kimagozzuk, tepsibe tesszük, megsütjük. Ha ki- hűlt, a héját levágjuk, villával pürésítjük, hozzáad- juk a fűszereket és az olajat. A besamelhez lábos- ban felolvasztjuk a vajat, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet, csomómentesre keverjük, a vé- gén ízesítjük. Hőálló tál aljára teszünk a besamel- ből, rárakjuk a lasagne lapokat majd a sütőtök pürét. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A besamellel fejezzük be, ráreszeljük a sajtot, és mintegy harminc perc alatt megsütjük. Friss salátával tálaljuk.

Sütőtök-krémleves

Hozzávalók1 nagyobb sütőtök, ízlés szerint só, bors, szerecsendió, 2 dl joghurt, ízlés szerint tej, víz, fehérbor.
Elkészítésa tököt megpucoljuk, összevágjuk. Feltesszük főni egy kis vízzel, annyival, hogy épp ellepje. Fedő alatt főzzük vagy negyed óráig, ha puha, levesszük a fedőt, hogy elfője a vizet. Hoz- záadjuk a fűszereket, tejet, joghurtot, és ha sze- retjük, egy kis fehérbort is. Botmixerrel pürésítjük, melegen kínáljuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

    BUDÁÉRT
    Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
    Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
    Email: info@budaert.hu