Családi programok

A budai közösségi élet, a helyi identitás erősítése elsődleges fontosságú egyesületünk számára. Elsősorban a helyi családoknak szeretnénk változatos rendezvényeket, kikapcsolódási lehetőségeket, edukatív programokat kínálni.

A koronavírus-járvány utáni időszakban megnövekedett az igény a helyi rendezvények iránt, különösen a szabadtéri eseményekre. Ezt jól mutatja az egyesületünk által 2021 október 2-án megszervezett Budai Szüret elnevezésű budai családi nap sikere is.

Célunk továbbra is olyan eseményeket szervezni, amelyeken a helyi közösség minőségi családi programokkal (kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár, egészségügyi állapotfelmérés, koncertek, borkóstolás, food-truck) élhet minőségi közösségi életet és megismerkedhet a helyi piacokon megjelenő magyar termelők termékeivel.

Az adventi időszakban is több sikeres rendezvényt bonyolítottunk már le és tervezünk 2022-ben is: például terveink szerint megismételjük a nagy népszerűségnek örvendő ingyenes karácsonyi fotózásunkat, valamint az ingyenes vonatozást a Széchenyi Gyermekvasúton a helyi családok számára.

Rendezvényeink

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

 VCA2022 projekt leírása

A koronavírus-járvány megnehezítette a családok közösségi életét Észak-Budán is, a korlátozások megnehezítették a családok utazását és így megnövekedett az igény a helyi rendezvények iránt. Jelenleg ezeket az igényeket az észak-budai művelődési központok elégítik ki, amelyek elsősorban beltéri családi és gyermekrendezvényeket szerveznek. A koronavírus-járvány miatt azonban különösen nagy az igény a szabadtéri rendezvények iránt, ahol a távolságtartás biztonságosabban megvalósítható, amelyet jól mutat az általunk 2021.10.02-án megszervezett Budai Szüret elnevezésű budai családi nap sikere is.

Jelen projektben a tavalyi sikeres budai családi nap folytatásként ezért két nagyobb szabású szabadtéri családi nap rendezvény megszervezését tervezzük 2022. év tavaszán és őszén a Hűvösvölgyi Nagyréten, ahol a helyi közösség minőségi családi programokkal (kézműves foglalkozások, arcfestés, ugrálóvár, egészségügyi állapotfelmérés, koncertek, borkóstolás, food-truck) élhet minőségi közösségi életet és megismerkedhetnek a helyi piacokon megjelenő magyar termelők termékeivel. Elsődleges célcsoportunk a II-III. kerületben lakó, 20-40 éves, magas és közepes jövedelmi státusszal rendelkező, minimum középiskolai végzettséggel rendelkező fiatal családos személy. Tevékenységünk tervezett hatásai: helyi közösségi élet és helyi identitás erősödése; helyi gazdaság erősödése.

A projektet az egyesület elnöke, Dr. Balla Gergely vállalkozó és címzetes egyetemi docens vezetné, aki többéves projektvezetői és civil közösségfejlesztési tapasztalattal rendelkezik. A rendezvények előkészítését és megvalósítását versenyeztetés útján kiválasztott rendezvényszervező cég végezné el. Egyesületünk aktív civil tevékenységet folytat, többek között elindított és folyamatos megjelentet egy helyi ingyenes újságot, megszervezett egy budai családi napot 2021.10.02-án Budai Szüret néven, karácsonyi fotózást szervezett a helyi családoknak.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.