MONGOL NAGYKÖVET A BOGÁR UTCÁBÓL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Ha van közös akarat, van helyünk a nap alatt cím- mel zenés műsort rendeztek alig egy hónappal ezelőtt a Stefánia Palotában, ahol magyar és mongol művészek léptek fel, de a távoli ország nagykövete is, méghozzá magyar népdalokkal. (Évekkel ezelőtt még a Csík zenekarral is fellépett több ezer néző előtt, mint mondta a zenével hidat lehet építeni a két nép között!) Dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia budapesti nagykövete énekelt tisztán, érthetően magyarul, sokak nagy meglepetésére. Idejárt egyetemre, jól beszéli a nyelvünket, az évek alatt megszerette kultúránkat – és a kerületet, ahol a mindennapjait tölti, többek között Bogár utcai rezidenciájában, ahová meginvitálta lapunkat.

– Nagyon szeretem ezt a környéket, szépségéért, nyugalmáért, jó levegőjéért. Ha tehetem, nagy sétákat teszek itt – mondta lapunknak ebben a gyönyörű Bogár utcai villában, majd jellegzetes italukkal, kumisszal kínált ezekkel a szavakkal:

– A mongolok legfontosabb tápláléka a hús után a tej és a különféle tejtermékek, tejszín, joghurt, sajt, túró, tejföl és vaj. A sajt és a túró szerepe or- szágomban olyan, mint itt a kenyér, szinte állandó szereplője étkezésünknek, de kumiszt is rendszeresen készítenek és fogyasztanak nálunk. Különben, a magyar ételeket is nagyon megszerettem, ha egyszer elhagyom az országot, jónéhányat biztosan Mongóliában is megfőz majd a családunk. Abban is biztosak lehetünk, ha egyszer máshová szólítja majd a kötelesség, nem lesz hűtlen az országunkhoz és kerületünkhöz – dr. Batbayar Zeneemyadart láthatjuk még itt, a Bogár utca környékén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu