MONGOL NAGYKÖVET A BOGÁR UTCÁBÓL

Ha van közös akarat, van helyünk a nap alatt cím- mel zenés műsort rendeztek alig egy hónappal ezelőtt a Stefánia Palotában, ahol magyar és mongol művészek léptek fel, de a távoli ország nagykövete is, méghozzá magyar népdalokkal. (Évekkel ezelőtt még a Csík zenekarral is fellépett több ezer néző előtt, mint mondta a zenével hidat lehet építeni a két nép között!) Dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia budapesti nagykövete énekelt tisztán, érthetően magyarul, sokak nagy meglepetésére. Idejárt egyetemre, jól beszéli a nyelvünket, az évek alatt megszerette kultúránkat – és a kerületet, ahol a mindennapjait tölti, többek között Bogár utcai rezidenciájában, ahová meginvitálta lapunkat.

– Nagyon szeretem ezt a környéket, szépségéért, nyugalmáért, jó levegőjéért. Ha tehetem, nagy sétákat teszek itt – mondta lapunknak ebben a gyönyörű Bogár utcai villában, majd jellegzetes italukkal, kumisszal kínált ezekkel a szavakkal:

– A mongolok legfontosabb tápláléka a hús után a tej és a különféle tejtermékek, tejszín, joghurt, sajt, túró, tejföl és vaj. A sajt és a túró szerepe or- szágomban olyan, mint itt a kenyér, szinte állandó szereplője étkezésünknek, de kumiszt is rendszeresen készítenek és fogyasztanak nálunk. Különben, a magyar ételeket is nagyon megszerettem, ha egyszer elhagyom az országot, jónéhányat biztosan Mongóliában is megfőz majd a családunk. Abban is biztosak lehetünk, ha egyszer máshová szólítja majd a kötelesség, nem lesz hűtlen az országunkhoz és kerületünkhöz – dr. Batbayar Zeneemyadart láthatjuk még itt, a Bogár utca környékén.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.