NOVÁK KATALIN A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Megválasztotta köztársasági elnökké Novák Katalint az Ország- gyűlés március 10-én. A volt családokért felelős tárca nélkü-
li miniszter 137 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson, amelynek eredményességéhez kétharmados többségre volt szükség a 199 fős parlamentben.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után a nemzeti zászló és a történelmi zászlók előtt a megválasztott köztársa- sági elnök letette államfői esküjét. Novák Katalin május 10-én lép hivatalába, ő lesz a hatodik köztársasági elnök a rendszer- váltás után.

Novák Katalin megválasztása előtt közölte, annak a generáció- nak a tagja, amely készen kapta a nemzeti függetlenséget, és nem fogja megengedni, hogy az ország drágán szerzett füg- getlenségével „bárki orosz rulettet játsszon”.

„Mi nemzeti érzelmű negyvenesek magyar földről magyar szemmel nézzük a világot” – hangoztatta, úgy folytatva, ennek a generációnak már nem kellett megtanulnia, milyen orosz megszállás alatt élni, de volt lehetősége megérteni, milyen Európa részének lenni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu