SZARVASBŐGÉS-TÚRÁK

A Pilisi Parkerdő budapesti erdészete idén ősszel is szarvas- bőgés-túrákra invitálja az érdeklődőket. A nagy népszerű- ségnek örvendő, a kora esti órákban, szakvezetéssel zajló kirándulások a gímszarvasok nászidőszakában kínálnak páratlan élményt a látogatóknak, akik fül- és szemtanúi lehetnek a szarvasbőgésnek és a szarvasviadaloknak.

A vezetett túrákon a kísérő szakemberek nemcsak a gímszar- vasok, hanem az éjszaka aktív többi állat életével is megismer- tetik az érdeklődőket. A túrákon jó eséllyel lehet hallani szar- vasbőgést, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. az állatok nyugalma, és nem utolsó sorban az erdőjárók biztonsága érdekében arra kér mindenkit, hogy a szervezett túrák keretében és ne egyéni éjszakai kirándulásokon ismerkedjenek meg a gímszarvasok nászával.

A résztvevőknek célszerű az erdei, terepi viszonyoknak és az évszaknak, valamint a kora esti, esetleg már hűvös napszaknak megfelelő meleg, vízhatlan ruházatot és túrabakancsot viselni- ük. Jól jöhet a zseblámpa, a távcső és hátizsák is, benne innivaló- val és esőkabáttal. Fényképezni lehet, de csak vaku nélkül!

A Pilis Parkerdő szarvasbőgés túráinak helyszínei és időpontjai:

Budapesti Erdészet túranapok: október 1., 2., 3., 5., 6., 7., 8., 9.,10. A találkozó helye, ideje: a Budakeszi Vadaspark parko- lója, 16:45A túra hossza: 2-3 km. A túra időtartama: 2 óra. Jelentkezés és fizetés a www.erdeifutas.hu oldalon. Ajánlott felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet, zseblámpa/fejlám- pa, távcső Alkalmankét legfeljebb 30 fő részvétele lehetsé- ges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. em.
Email: info@budaert.hu

A VCA-KP-1-2021/5-000238 és a VCA-KP-1-2022/4-001968 projekt a Miniszterelnökség és BGA Zrt. támogatásával valósul meg.