SZARVASBŐGÉS-TÚRÁK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

A Pilisi Parkerdő budapesti erdészete idén ősszel is szarvas- bőgés-túrákra invitálja az érdeklődőket. A nagy népszerű- ségnek örvendő, a kora esti órákban, szakvezetéssel zajló kirándulások a gímszarvasok nászidőszakában kínálnak páratlan élményt a látogatóknak, akik fül- és szemtanúi lehetnek a szarvasbőgésnek és a szarvasviadaloknak.

A vezetett túrákon a kísérő szakemberek nemcsak a gímszar- vasok, hanem az éjszaka aktív többi állat életével is megismer- tetik az érdeklődőket. A túrákon jó eséllyel lehet hallani szar- vasbőgést, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. az állatok nyugalma, és nem utolsó sorban az erdőjárók biztonsága érdekében arra kér mindenkit, hogy a szervezett túrák keretében és ne egyéni éjszakai kirándulásokon ismerkedjenek meg a gímszarvasok nászával.

A résztvevőknek célszerű az erdei, terepi viszonyoknak és az évszaknak, valamint a kora esti, esetleg már hűvös napszaknak megfelelő meleg, vízhatlan ruházatot és túrabakancsot viselni- ük. Jól jöhet a zseblámpa, a távcső és hátizsák is, benne innivaló- val és esőkabáttal. Fényképezni lehet, de csak vaku nélkül!

A Pilis Parkerdő szarvasbőgés túráinak helyszínei és időpontjai:

Budapesti Erdészet túranapok: október 1., 2., 3., 5., 6., 7., 8., 9.,10. A találkozó helye, ideje: a Budakeszi Vadaspark parko- lója, 16:45A túra hossza: 2-3 km. A túra időtartama: 2 óra. Jelentkezés és fizetés a www.erdeifutas.hu oldalon. Ajánlott felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet, zseblámpa/fejlám- pa, távcső Alkalmankét legfeljebb 30 fő részvétele lehetsé- ges, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

  BUDÁÉRT
  Vállalkozók a Polgári Értékekért Egyesület
  Székhely: 1021 Budapest, Völgy utca 5/a 2. emelet
  Email: info@budaert.hu